Dışardan bakıldığında şık, fit ve sağlıklı bir duruşa sahip olmak isteriz. Göğüs Antrenmanı bu duruşa ciddi anlamda katkı sağlayacak antrenan guruplarından birisini oluşturmaktadır. İnsan anatomisinde kas doku ve kemik oluşumları yapı itibarı ile her insanda benzer olsa da, dış etkenlere karşı vücudun gösterdiği tepki aynı olmamaktadır. Çalışılan hareketlerin her birey tarafından doğru yapıldığını farz etsek dahi, her bireyde ilgili kas guruplarının gelişim seviyesi aynı olmayacaktır. Örneğin kimisinin göğüs yapısı daha geniş olup göğüs çalışmasına fazlaca tepki vererek ileri seviye bir gelişim sağlanırken, kimisi için bu durum kol kas guruplarında geçerli olabilmektedir.
Göğüs kasları iki ana kas gurubuna ayrılmaktadır. Bular Pectoralis Major ve Pectoralis Minor kaslarıdır. Göğüs Antrenmanı planlanırken, bu her iki kasın çalıştırılmasına yönelik dengeli hareketleri içerir bir çalışma pratiği oluşturulmalıdır. Bu kas gurubuna yönelik yapılacak hareketlerin bazılarının kas gurubu alt çizgisini belirginleştirdiği, bazı hareketlerin kasların üst kısmına hacim verirken bazı hareketlerin de tüm göğüs yapısına hacim kazandırıcı nitelikte olduğu bilinmelidir.
Yapılacak antrenman planı, bütüncül bir yaklaşım ile oluşturulmalıdır. Göğüs Antrenmanı esnasında özellikle omuz ve kol ana kas guruplarının çalıştırıldığı göz ardı edilmemelidir. Bir gün içerisinde Göğüs Ana Kas gurubu ile birlikte bir başka kas gurubu da çalıştırılacaksa bu konu daha çok önem kazanacaktır. Yapılan antrenman tümvücudun ısındırılması oldukça önemlidir. Göğüs Antrenmanına başlamadan evvel göğüs kasları için yeterli seviyede esnetme ve gerdirme yapıldığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde kas kopmaları gibi ağır sonuçları olan sakatlıklar yaşanabilir.